0629242680

Meer grip met 

Enneagram coaching!


Enneagram coaching

Wat is het Ennneagram?

Het is een zelfontdekkend model voor persoonlijke ontwikkeling op basis van 9 persoonlijkheidstypen. Dit kan worden toegepast voor persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling, teamcoaching en relaties. Het gaat niet alleen over gedrag maar juist over de drijfveren achter dit gedrag. Elk type heeft zijn eigen manier van kijken, eigenschappen en kwaliteiten. Je leert je eigen type en de patronen (gedachten, emoties en gedrag) ervan te ontdekken en hoe anderen een andere manier van kijken en handelen hebben. Voor meer informatie over het Enneagram kijk naar de specifieke pagina Enneagram op deze site.

Negen totaal verschillende patronen van denken, voelen, doen:

Mensen hebben verschillende drijfveren in denken, voelen en doen. Ieder mens heeft zo zijn voorkeuren en eigen waarden. De basis aanname is dat iedere persoonlijkheid een onbewuste drijfveer heeft. Iets waar automatisch je aandacht naar toegaat. Daarmee bepaalt dit ieders patroon van denken, voelen en doen. In bepaalde situaties reageer je dan via een vaste gebruikelijke manier. Iedere persoonlijkheid heeft een vaste patroon met een automatische neiging, alleen de inhoud van dit patroon verschilt voor elk van de 9 typen in het Enneagram. Dit ontdekken we met  enneagram coaching  

Al denk je jezelf te kennen, je drijfveren en vooringenomen plannen brengen je toch niet daar waar je wilt zijn. Enneagram coaching geeft je inzicht in je emotionele- en mentale drijfveren.  Hierdoor krijg je bewustwording en daardoor gedrag en persoonlijke effectiviteit in je dagelijks leven te wijzigen of te verbeteren.

Reader Enneagram

Lees alles over Enneagram! Vul het onderstaande formulier in en download de reader gratis.

Hoe ziet  het traject Enneagram coaching eruit?

Ten eerste hebben we een gratis intakegesprek en daarin verkennen we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

We spreken dan een Enneagram coach traject af die bestaan uit 6 tot 7 gesprekken van anderhalf uur. 

Bijeenkomst 1: We starten met een type interview. Dit is een gezamenlijke zoektocht naar het ontdekken van je type. Je krijgt een advies welke types dicht bij je staan. Dit ga jezelf vervolgens zelf verder ontdekken en uitwerken in welk type je je het meest herkend. We staan ook stil bij je specifieke coachvraag wel of niet werk gerelateerd.

Bijeenkomst 2: jouw type een feest der herkenning of.... op zoek naar aanknopingspunten die specifiek bij jou horen. Denk aan patronen, overtuigingen. Verkennen waar je eerste energie naar toegaat: Hoofd, Hart of Buik types. Praktijk: hoe gaat het met de coachvraag en je krijgt elke bijeenkomst een opdracht om dit in de praktijk toe te passen die bij jou coachvraag hoort en maken we de verbinding tussen coaching en praktijk.

Bijeenkomst 3: We bespreken de ervaringen en de opdracht en je mate van zelfobservatie vanuit je eigen type.Je bent aan het ontdekken welke onderdelen je nog in de weg zitten. We naar jou kwaliteiten en valkuilen en hoe jij vanuit daar over communiceert.

Bijeenkomst 4: We gaan specifieker in op diepere elementen(de V-cirkel) van het Enneagram. Bewust worden van jou manier van verdedigen, hoe je een ander afleid van jou probleem. Het verkennen van je emotionele aandacht (passie) en je mentale aandacht (fixatie)waar heb je meeste aandacht voor? Wat zijn hierin jou type specifieke ontwikkelpunten.We checken je coachvraag en ontwikkelingen.

Bijeenkomst 5: Gericht op je ontwikkeling vanuit je zelfobeservatie en zelfinzicht. Wat je herkend kan je veranderen. Verder kijken we wat je wilt inbrengen.

Bijeenkomst 6: Hoe is je teamrol als type, welke reacties roept dit op bij andere teamleden.Hoe is jou manier en stijl van leidinggeven vanuit je type. Inzicht krijgen hoe werkt het bij andere typen. We doen specifieke oefeningen om je te verplaatsen in en handelen vanuit een ander type. We checken de ontwikkeling van je coachvraag.

Bijeenkomst 7: Vanuit de coachvraag en opdrachten concluderen hoe je je bewust bent geworden van je typespecifieke eigenschappen. Open inbreng en hoe ben je gegroeid en hoe ga je verder na de coaching.

Enneagram coaching | Alius Coaching & Training

Enneagram coaching biedt:

  • Vaardig worden in zelfobservatie en reflectie
  • We komen snel to the point.
  • Omgaan met persoonlijke reactiviteit
  • Afstemmen op anderen en anderen op jou
  • Praktische toepassingen en reflectie
  • Een methode voor professionele ontwikkeling
  • Een gebruiksaanwijzing voor jezelf en anderen
  • Acceptatie van jezelf en anderen verhogen. 

Vele personen en organisaties kiezen voor Enneagram coaching voor hun medewerkers en leidinggevenden. Het geeft inzicht en ruimte om met iets of iemand anders op een andere manier om te gaan dan je vanuit je type geneigd was te doen. Het Enneagram is een prachtig middel voor zelfmanagement. Samenwerkingsproblemen en/of communicatieproblemen zijn meestal ook ingangen tot Enneagram coaching.  


Meer informatie over Enneagram coaching.

Wil jij bewuster en opmerkzaam in het leven staan?

Ik wil deze Enneagram coaching

Vragen? neem dan contact op.

 
Button