06-29242680
 
Meer grip met Enneagram coaching!
Ik wil naar meer bewustzijn!
 Copyright © Alius Coaching & Training
 Made with by Bo Webexperts | Privacy statement

Enneagram coaching

Wat is het Ennneagram?

 

Het is een ondersteunend model voor persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling, teambuilding en mediation. Het enneagram is een krachtig en dynamisch model dat de persoonlijkheid beschrijft en onderscheid aan de hand van negen totaal verschillende persoonlijkheidsstructuren. Het gaat niet alleen over gedrag maar juist over de drijfveren achter dit gedrag. Je leert je eigen type en de patronen (gedachten, emoties en gedrag) ervan te ontdekken. 

Reader Enneagram

Lees alles over Enneagram! Vul het onderstaande formulier in en download de reader gratis.
 
  

Waarvoor kan ik Enneagram coaching gebruiken?

Al denk je jezelf te kennen, je drijfveren en vooringenomen plannen 

Basis Enneagram

brengen je toch niet daar waar je wilt zijn. Het Enneagram geeft een inzicht in je emotionele- en mentale drijfveren.  Hierdoor heb je de mogelijkheid gedrag en persoonlijke effectiviteit in je dagelijks leven te wijzigen of te verbeteren.

Negen totaal verschillende patronen van denken, voelen, doen:

Mensen hebben verschillende drijfveren in denken, voelen en doen. Ieder mens heeft zo zijn voorkeuren en eigen waarden. De basis aanname is dat iedere persoonlijkheid een onbewuste drijfveer heeft. Iets waar automatisch je aandacht naar toegaat. Daarmee bepaalt dit ieders patroon van denken, voelen en doen. In bepaalde situaties reageer je dan via een vaste gebruikelijke manier. Iedere persoonlijkheid heeft een vaste patroon met een automatische neiging, alleen de inhoud van dit patroon verschilt voor elk van de 9 typen in het Enneagram. Dit ontdekken we met het enneagram.  

Enneagram coaching biedt:

  • Vaardig worden in zelfobservatie en reflectie.
  • Omgaan met persoonlijke reactiviteit
  • Afstemmen op anderen en anderen op jou
  • Een methode voor professionele ontwikkeling
  • Een gebruiksaanwijzing voor jezelf en anderen
  • Acceptatie van jezelf en anderen verhogen. 

Vele personen en organisaties kiezen voor Enneagram coaching voor hun medewerkers en leidinggevenden. Het geeft inzicht en ruimte om met iets of iemand anders op een andere manier om te gaan dan je vanuit je type geneigd was te doen. Het Enneagram is een prachtig middel voor zelfmanagement. Samenwerkingsproblemen en/of communicatieproblemen zijn meestal ook ingangen tot Enneagram coaching.  

Enneagram coachingstraject

Bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur. Hoe? We starten met een type interview, een gezamenlijke zoektocht naar zelfkennis en drijfveren. Je krijgt een advies van twee, soms drie types. Dit ga je vervolgens zelf verder uitwerken en ontdekken welk type je herkend. Daarna plannen en maken we een ontwikkelpad voor jou m.b.v. het Enneagram. 

Meer informatie over Enneagram coaching.

Wil jij bewuster en opmerkzaam in het leven staan?

Ik wil deze Enneagram coaching

Vragen? neem dan contact op.