0629242680

Type 2                            De Gever


Type 2 De Gever 

Oneliner type 2:  ten diepste willen zorgen voor anderen of ik hou van mensen, ik kan met iedereen opschieten

Een typisch 2 verhaal

Rita kreeg een nieuwe baan en ging naar een ander bedrijf. Het heeft niet lang geduurd voordat Rita iedereen heeft ontmoet en leren kennen. Ze vraagt naar hun ervaringen in hun leven en groet iedereen met hun voornaam. Als ze een klant op bezoek krijgt stopt ze veel energie in om de klant op hun gemak te stellen zodat ze een heerlijk thuisgevoel krijgen. Ze gebruikt haar natuurlijke vaardigheden om relaties op te bouwen en wil van betekenis voor klant zijn.

Heeft aandacht voor: wat anderen nodig hebben, behoeften van anderen vervullen in ruil voor waardering

Energie gaat zitten in: geven, helpen

Kwaliteiten: goed inlevingsvermogen, behulpzaam, enthousiast, tactisch, zorgzaam, warm, goed in het aanknopen en onderhouden van relaties

Drijfveren: Waardevol en geliefd willen zijn. Iets willen betekenen, connectie met anderen willen

Vermijden: zichzelf als persoon, afhankelijkheid

Verdedigingsmechanisme: Onderdrukking. Type 2 vermijd zijn eigen verlangens om zijn zelfbeeld: ik ben behulpzaam in stand te kunnen houden.

Passie: Trots. Type 2 kan zich erg trots voelen als ze door anderen gewaardeerd worden. Type 2 zal zijn eigen behoeften onderdrukken om anderen te helpen. Hoe meer type 2 helpt hoe trotser hij is.

Stress reactie (valkuilen) : teveel willen doen voor anderen, bemoeizuchtig, mogelijk opdringen aan anderen. Zichzelf voorbij lopen en je eigen behoeften negeren.

Uitdagingen voor ontwikkeling : Je mag meer ontvangen van een ander, je eigen verlangens en behoeften leren herkennen ( jezelf koesteren), Alleen kunnen zijn. Het willen helpen loslaten. Onvoorwaardelijke liefde creƫren.

 
Button