0629242680
Type 4 de Romanticus

Type 4:  Gevoelig, warm en scherpzinnig

Oneliner:  "Niemand begrijpt mij"  of "Ik doe wat ik wil en wanneer ik dat wil"

Een typisch 4 verhaal

Ik ervaar mijn eigen gevoelens en die van anderen zeer intens. Ik ervaar wel stevige stemmingswisselingen en dat maakt mijn leven best wel complex. Ik voel mij aangetrokken tot zaken die anderen hebben. Ik mis dan wat en dat maakt mij vaak eenzaam of dat ik mij een buitenstaander voel.

Heeft aandacht voor: wat ontbreekt in het leven 

Energie gaat zitten in: vergelijken, verlangen, compleet maken

Kwaliteiten: creatief, geen meeloper, fijngevoelig, intuïtief, authentiek, gevoelig en betrokken

Drijfveren: Schoonheid, hun eigen gevoelsleven begrijpen, echtheid, Melancholie

Vermijden: Alledaagsheid , saaiheid

Verdedigingsmechanisme: Introjectie ( zich vullen met gevoelens en gedachten van anderen). Type 4 vermijd gevoelens van gewoon zijn om daarmee zijn zelfbeeld ik ben anders in stand te houden.

Passie: Afgunst. De primaire reactie van type 4 is een gevoel van afgunst op anderen die wel gelukkig en tevreden kunnen zijn met gewone dingen. Hoe meer ‘anders’ type 4 zich voelt hoe groter zijn afgunst op anderen die wel gewoon gelukkig zijn.

Stress reactie (valkuilen): Focus op wat er mist en niet op wat er wel is, dramatisch zijn, afgunstig, emotioneel uit balans raken en overgevoelig zijn.

Uitdagingen ( groeipad): Waarderen wat er is, , gelijkmoedig zijn, in balans leven. Bewust worden van zijn ware zelf en verbondenheid met anderen. Anders willen zijn loslaten.

 
Button