0629242680
Type 8: de Baas

Type 8: Direct, onafhankelijk, zelfverzekerd en beschermend

Oneliner:  “Het is buigen of barsten” of  “ik ben eerlijk en direct

Een typisch 8 verhaal

Ik vind het belangrijk om eerlijk en krachtig te zijn. Ik deins er niet voor terug om onrecht aan te pakken. Ik herken mij ook in een ‘alles of niets’- mentaliteit. Mensen schrikken soms van mijn directe manier van communiceren en de energie die ik hierbij uitstraal. Vaak heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta.

Heeft aandacht voor: waar macht en kracht zit, wie bescherming behoeft, macht en controle over mensen, hun persoonlijke vrijheid en eigen kwetsbaarheid.

Energie gaat zitten in: krachtig zijn, strijden en beschermen

Kwaliteiten:  rechtvaardig, moed, zelfstandig, strijdlustig, rechtvaardig, direct, beschermend.

Drijfveren: Controle willen hebben , op zichzelf kunnen vertrouwen, Zekerheid tonen

Vermijden: Kwetsbaarheid en zwakte

Verdedigingsmechanisme: Ontkenning.( het niet willen weten/voelen) type vermijdt zijn kwetsbaarheid om zijn zelfbeeld ik ben sterk in stand te kunnen houden.

Passie: Lust. Type 8 zal krijgen wat ze willen. En wel direct! Een primaire reactie van type 8 op frustraties is de situaties te beheersen en laten zien dat hij sterk is door zijn gang te gaan. Hoe sterker een type 8 is des te meer controle hij moet hebben.

Stress reactie (valkuilen): eigen waarheid creëren, provocerend, egocentrisch en bot zijn,verbergen van de kwetsbare kant .

Uitdagingen voor ontwikkeling: Controle van de omgeving loslaten, kwetsbaar durven zijn, vertrouwen hebben in anderen, rust creëren. Altijd sterk willen zijn loslaten en balans aanbrengen tussen kracht en zachtheid.

 
Button