0629242680
Type 9: de Bemiddelaar

Type 9: Ontvankelijk, goedaardig en ondersteunend

Oneliner:Het is oké, het maakt mij niet uit”  of  “Ik trek mij de dingen niet teveel aan”  

Een typisch 9 verhaal

Ik ben een rustig en gemoedelijk mens. Ik gezelschap ben ik vaak de luisterraar. Ik houdt niet van ruzie en stel mijzelf niet graag op de voorgrond. Ik maak liever deel uit van het geheel. Mensen zien mij soms over het hoofd. Dat kwetst mij maar ik zeg er niets van .

Heeft aandacht voor: harmonie, standpunten van anderen, strijdige wensen, wat anderen bezighoudt

Energie gaat zitten in: meegaan, conflicten mijden en voorkomen, samensmelten met anderen.

Kwaliteiten: verdraagzaam, diplomatiek, zorgt voor verbinding, kan goed onderhandelen, geduldig,  ruimdenkend, ben bescheiden, kan mij goed aanpassen.

Drijfveren: Tevreden zijn en in eenheid, harmonie met anderen leven

Vermijden: confrontaties en conflicten

Verdedigingsmechanisme: Verdoving. ( zijn eigen ik in slaap sussen en zich niet bewust zijn) type 9 vermijd ruzie en conflicten om zijn zelfbeeld ik ben tevreden in stand te kunnen houden.

Passie: Gemakzucht. De primaire reactie  van type 9 op frustraties is het contact met zichzelf  verliezen en niet meer meedoen en figuurlijk in slaap vallen. Hoe tevredener type 9 is, hoe minder hij actie onderneemt.

Stress reactie (valkuilen): uitstel van belangrijke acties, saai overkomen, snel afgeleid, leven laten bepalen door de agenda van de ander, besluiteloos.

Uitdagingen voor ontwikkeling: zichzelf serieus nemen, prioriteiten stellen, eigen besluiten nemen, Actief aanwezig willen zijn en betrokken zijn.  Tevreden willen zijn loslaten en opkomen voor jezelf en je eigen belangen.

 
Button