0629242680

Met coaching naar nieuwe hoogtes

"Stress? En waarom gebeurt mij dit?”

Geplaatst op 17-11-2023

"Stress? En waarom gebeurt mij dit?”

Ik hoor vele mensen zeggen:” dat het mij is overkomen, Ik ben ontzettend uitgeput, op , ben mijzelf niet meer, slaap slecht en ben geïrriteerd. Voel op diverse plekken dat ik op slot zit en pijn heb!”

Veelal is het een combinatie van gespannenheid en Stress.

Laat ik eerst met een positief iets beginnen over spanning en stress. Je hebt het ook nodig! Een bepaalde gezonde dosis. Denk aan het houden van een presentatie, Het nemen van een moeilijke beslissing als leidinggevende, deadlines, een pittig gesprek voeren met familie over een cliënt etc.

Elke situatie of verandering die een  aanpassing vergt veroorzaakt extra spanning en daardoor stress. Die gezonde spanning heb je nodig om er zo adequaat mogelijk op te kunnen reageren.  Je hebt een bepaalde veerkracht. Die veerkracht is een balans tussen draagkracht en draaglast. Onder draagkracht verstaan we ook wel de mogelijkheden die iemand heeft om met spanning en stress om te gaan. Dit is voor iedereen weer anders.

Wat betekent dit voor jou, hoe ga jij er mee om? Wanneer neem je een beslissing om je draagkracht aan te pakken. Ben jij iemand die de schouders eronder zet en nog harder aan het werk gaat? Ben jij iemand die uitstelt, niet communiceert en het de omgeving laat beslissen?

Wil jij ontdekken hoe het bij jou zit? Welk type binnen het Enneagram herken jij je als het om stress, werkdruk en spanning gaat? Ontdek welk patroon er in jou aan het werk is met behulp van het Enneagram.

Ontdek welk patroon bij jou past binnen de Enneagramtypen

Type 1: Neemt veel verantwoordelijkheid op zich, voelt zich verplicht alles zelf te doen
Type 2: Richt zich volledig op anderen om er waardering voor te krijgen
Type 3: vergelijkt zich met anderen, gaat solitair anderen kunnen  je keuze niet waarderen
Type 4 : Als originaliteit niet gewaardeerd wordt, laat zich meeslepen
Type 5 : raakt verstikt in alles te analyseren, er geen ruimte is
Type 6: Als er geen zekerheid en maakt zich afhankelijk van anderen, heeft  tijd nodig
Type 7: Praat alles goed , voelt zich beperkt in vrijheid van keuzes
Type 8: domineert en walst over anderen heen met name bij controle verlies
Type 9: Bij snelle beslissingen nemen, past zich aan en verliest contact met zichzelf

'Stress? En waarom gebeurt mij dit?” | Alius Coaching & Training

Hoe ga je om met stress en welke belangen spelen er bij jou mee. Het is mooi om er bewust van te worden wat je patroon is.

"Een cliënt in mijn praktijk werd zich bewust van het feit dat zij zich meestal loyaal opstelde en maar doorging met het werk. Net zo lang totdat haar collega’s haar naar huis stuurde. Ze had moeite om haar grenzen aan te geven en wou anderen niet voor het hoofd stoten. Ze had meer tijd en duidelijkheid nodig. Dit leverde veel stress en druk op met als gevolg dat ze geen keuze kon maken.”

Wat kan helpen is met behulp van het Enneagram bewust te worden wat er in je speelt waarom neem je de beslissing niet? Is er een keuze? Vanuit waar maak je die keuze? Denken doen en voelen? Je bewust worden over denken, jou kracht en kwaliteiten. 

Is dit voor jou een proces waar je aandacht aan wilt besteden, zodat je op je werk en privé betere keuzes kunt maken, minder stressvol te zijn? dan kan dat via het Enneagram. Ik nodig je uit voor een vrijblijvend kennismaking gesprek. Of..

Meld je aan voor een Interactieve Masterclass Enneagram: Ontdek het Enneagram

Tijdens de masterclass Enneagram krijg je een indruk van het model en van de verschillende Enneagramtypen. Daarnaast maakt het Enneatheater speels duidelijk hoe je de verschillende type kunt herkennen en op kunt afstemmen. Je gaat met elkaar ervaringen delen over gedrag en hoe jij ertegenaan kijkt. Gaandeweg ontdek je in welk type jezelf het meest herkent. 

Wil jij je enneagramtype ontdekken en het pad van de uitdaging bewandelen?

Je bent van harte welkom op de masterclass  Ontdek van het Enneagram.

 

Ik wil deze coaching/training

Vragen? neem dan contact op.

Deel dit artikel:

 
Button