0629242680

INZICHT verkrijgen met DISC


DISC Persoonlijkheidsmodel

DISC Persoonlijkheidsmodel | Alius Coaching & Training

Het DISC instrument is een persoonlijkheidsanalyse over gedrag. 

Het is een analyse via een online tool die je stijl van voorkeursgedrag identificeert.DISC geeft mensen een inzichten in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. Hoe kan ik anderen begrijpen? Hoe kan ik afstemmen op een ander en de ander op mij? 

De DISC beschrijvingen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie.Al meer dan 35 jaar gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld DISC -instrumenten om meer over jezelf en anderen te leren. Bewustwording van je eigen gedrag op anderen en de impact van je acties worden via DISC helder. Wat je kan zien kan je bewust worden en daarop inspelen.

Gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier persoonlijkheidsstijlen. DISC staat voor de afkorting van de woorden Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus.

Disc in het werk?

Disc geeft inzicht in persoonlijke kwaliteiten en hoe we kunnen afstemmen en aanvullen op studenten en collega’s.  Als Team collega’s hebben we te maken met vernieuwingen, begeleiding, projecten. Zaken veranderen  en dat vraagt o.a. inzicht in jezelf en anderen. Met DISC kan je een overzicht van de sterktes en de valkuilen van het team maken. Het maakt inzichtelijk welke taken het beste passen bij welke collega's en hoe de dynamiek binnen het team is. Om jullie kennis te laten maken met het DISC model en de toepassingsmogelijkheden ervan binnen je werkkring heb ik een basisworkshop ontwikkeld.

Waarom DISC?

Het DISC instrument zorgt er voor dat je inzicht krijgt in je eigen persoonlijkheid en de bijbehorende gedragsstijl en die van collega's. Daarnaast helpt DISC je om op effectieve wijze mensen te leren inschatten op hun gedragsvoorkeuren zodat je hierop effectief kan afstemmen en aanvullen. DISC is heel goed toe te passen voor communicatie , afstemmen op collega’s en klanten. Het inzetten van DISC wordt bij Alius Coaching & Training ingezet voor:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Coaching
 • Teamontwikkeling & Teambuilding
 • Veranderingsprocessen
 • Leiderschap & Leiderschap rapporten
 • Vaardigheden ontwikkelen op het gebied van communicatie
 • Loopbaan ontwikkeling
 • Conflicthantering
 • Profielrapporten
 • Partnerschap
 • Werving & Selectie
DISC Persoonlijkheidsmodel | Alius Coaching & Training

Werken met DISC:

Het begint altijd met het maken van een eigen Everything DISC -Workplace® profiel. Een persoonlijkheidsprofiel maken via een online vragen tool in het Nederlands van een gerenommeerde Amerikaanse uitgever Wiley. De DISC is geen test, er is geen goed of fout antwoord. De uitkomst is gebaseerd op hoe jij de dingen persoonlijk waarneemt. Op basis van de gegeven antwoorden wordt een Everything DISC -Workplace® profiel opgemaakt.

Een training van 1 dag volgen met DISC volgen als individu of als team is een ware aanrader om jezelf en teamgenoten te leren kennen en begrijpen hoe af te stemmen op elkaar. Voor meer informatie klik op DISC Training.

De volgende profielen zijn online beschikbaar:

 1. Everything DISC -Workplace® profiel:  Dit profiel kan bij iedereen in elke organisatie worden ingezet om effectievere relaties op te bouwen en daardoor de sfeer en kwaliteit op de werkvloer te verbeteren.
 2. Everything DISC -Management® profiel: Dit profiel helpt managers met het bouwen van effectieve relaties met mensen in hun team en het bewust worden van hun eigen management stijl.
 3. The Five Behaviors of a Cohesive Team® ( Patrick Lencioni): Het model van Patrick Lencioni combineerde Wiley met de DISC, dit maakt dat ieder teamlid inzicht krijgt in vertrouwen, conflicten, samenwerken, toewijding en resultaten.    
 
Button