0629242680

Je energiebalans vinden
met Taij Chi Qigong

Tai Chi Qigong

“Bouwen aan innerlijke energie en ontspanning”

Wat is Tai Chi Qigong?

Tai Chi Qigong wordt beoefend als  een ontspannings-,bewegings- en gezondheidsmethode. De bewegingen zijn langzaam en vloeien in elkaar over. De bewegingen openen de meridianen en laten energie weer stromen. Qigong is vooral naar binnen gericht, op het doorstromen van je ‘Qi’ , de energie door je lichaam. In de oefeningen werken we met ademhaling en doen vormen die je bewust maken van lichaam en geest. Je leert luisteren en communiceren met je lichaam. Van oudsher wordt Taij Chi Qigong toegepast om balans tussen lichaam en geest te herstellen. 

Tai Chi Qigong brengt de gedachten tot stilte, geven de geest rust en verbetert je balans. Het leert luisteren naar en communiceren met je lichaam.

Tai Chi Qigong lessen  in Beetsterzwaag
Tai Chi Qigong lessen  in Beetsterzwaag; workshop Tai Chi Qigong

Voor Wie?

Tai Chi Qigong is voor iedereen geschikt. Jong en oud kunnen meedoen en genieten deze rustige oefenvormen. Een mooie milde weg naar meer balans voor lichaam en geest.

De Tai Chi Qigong lessen zijn op dinsdagavond: 19.30 - 20.30 ; Zaal Butewacht 55 te Drachten. De prijs per les: 12 euro. Kennismaken met Tai Chi Qigong kan door 3 proeflessen aan te vragen voor 15 euro.

Wil je als bedrijf een workshop of lessen volgen informeer naar de mogelijkheden.

De effecten van het beoefenen van Tai Chi Qigong zijn onder andere:

  •  Energieker voelen
  •  Contact voelen met je centrum
  •  Meer bewust zijn van je ademhaling en je lichaam
  •  Steviger in jou leven staan
  •  Meer rust en ontspanning ervaren

Achtergrond van Tai Chi Qigong?

Tai Chi Qigong heeft als achtergrond de 5 elementen-leer uit de TCM (Traditional  Chinese Medicine) en de taoïstische filosofie.

De vijf elementen (WU-XING) Leer. Deze leer maakt ons bewust van het verloop van de dingen in de natuur en dus ook in onszelf. Deze natuurlijke processen worden in vijf fasen onderverdeeld. Elke fase heeft een element uit de natuur als kenmerk meegekregen.

Het element “HOUT” 

Het element hout staat voor een nieuw begin, een frisse wind in de lente. Het staat voor groei, expansie, creativiteit. Beweging in Tai Chi Qigong:  Beweging naar opzij, gericht op de flanken, vingers licht gestrekt als takken.

Het element “VUUR” 

Het element vuur staat voor bloei, hitte, zomer, middag, zuiden. De expansie van het vuur is verticaal naar boven gericht, is dus pittiger, extremer dan de expansie van de lente. Beweging in Tai Chi Qigong:  Beweging vanuit het midden, voelen staat hier centraal, open je hart.

Tai Chi Qigong lessen  in Beetsterzwaag; workshop Tai Chi Qigong

Het element “AARDE”

Het element “aarde” heeft betrekking op de nazomer, de tijd van de oogst, van warmte en overvloed in de natuur. Beweging in Tai Chi Qigong: Ronde bewegingen, als onze aarde.

Het element “METAAL” 

Het element “Metaal” is het symbool voor de herfst – een tijd van afscheid van de warmte van de zomer en van de aangename dagen van de nazomer. Beweging in Tai Chi Qigong: De hogere, licht gestrekte bewegingen of de vleugelbewegingen.

Het element “WATER” 

Het element “water” is het symbool voor de winter, korte dagen en lange nachten. De zon heeft geen kracht meer. Het leven heeft zich teruggetrokken. Beweging in Tai Chi Qigong: golvende bewegingen.

Wil jij je energiebalans vinden met Taij Chi Qigong?

Geef je hier op voor lessen Tai Chi Qigong

Vragen? neem dan contact op.

 
Button