0629242680

Met coaching naar nieuwe hoogtes

Waarom werken met Enneagram

Geplaatst op 06-11-2019

"Had ik maar eerder kennis genomen van het Enneagram!”

Met deze tekst sloot een coachee een coachtraject af bij Alius Coaching & Training.

"Ik ben erachter gekomen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe, Gek eigenlijk dat ik nu bewust ben geworden hoe ik met anderen omga en anderen met mij.  Ik had nogal de drang om alles te willen, heel snel in actie te komen, de minder leuke dingen niet af te maken en snel was in mijn gesprekken”

Waarom werken met Enneagram | Alius Coaching & Training

Waarom werken met het Enneagram?

Het Enneagram is een krachtig en dynamisch model dat de persoonlijkheid beschrijft aan de hand van negen totaal verschillende patronen van denken, voelen, doen.  Negen persoonlijkheden met hun drijfveren, voorkeuren, werkstijlen en blinde vlekken. 

Door te ontdekken welke eigenschappen van de negen typen voor jou een rol spelen, vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Bovendien leidt kennis van de sterke en minder sterke kanten van de andere typen tot wederzijds begrip en betere samenwerking. Bewust worden van je persoonlijkheidsstructuur is een patroon van denken voelen en handelen.

Wil jij erachter komen wat voor type jij hebt binnen het Enneagram?

Je persoonlijkheid begrijpen kan met het Enneagram. Ieder Enneatype kijkt op zijn eigen manier de wereld in. De authentieke vraag: Wie ben ik? Gaat vaak om een innerlijke behoefte om meer zicht te krijgen op je eigen persoonlijkheid, op drijfveren en motivaties. 

Heb jij ook levensvragen? Ieder mens is op een bepaald niveau bezig met zijn leven. Wat bezielt mij?  Waarom doe ik eigenlijk altijd dingen zoals ik ze doe?

De Persoonlijke ontdekking met het Enneagram is een eerste aanzet. Via een type interview ga je samen met de coach onderzoeken welk type duidelijk herkenbaar is voor jou. Met andere woorden waar gaat automatisch je aandacht naar toe? Wat zijn je diepere drijfveren en motivatie achter je denken, voelen en doen! 

Het gaat hierbij dus niet zozeer om uiterlijk gedrag, maar om innerlijke motivatie: waarom we doen zoals we doen. Elk ’Enneatype’ heeft zo een eigen manier ontwikkeld om liefde en erkenning te krijgen. 

Niets heeft betekenis behalve die je er zelf aan geeft

Jij geeft een betekenis aan een situatie of gebeurtenis. Jouw eigen oordeel.
Wie zijn interpretaties bewust is kan ruimte creëren voor jezelf en anderen.
Dit kan met het Enneagram!

Herken je eenmaal je type, dan fungeert het Enneagram als een procesversneller in een persoonlijk ontwikkelproces. Je doet zelfkennis op. Vanuit dat kan je zelfreflectie en zelfobservatie toepassen en ga je patronen herkennen.

Door te ontdekken welke eigenschappen van de negen typen in het Enneagram bij jou een rol spelen, krijg je meer inzicht in jezelf!!

Het Enneagram geeft ook zicht op het ‘Enneatype’ van anderen, wat kansen biedt tot onderling begrip en verbetering van collegiale interacties.

Meld je aan voor een gratis online Enneagram Workshop: Ontdek het Enneagram
Tijdens deze Enneagram workshop krijg je een indruk van het model en van de verschillende enneagramtypen. Daarnaast ga je ook met elkaar online ervaringen delen over gedrag en hoe jij ertegenaan kijkt. Hierdoor leer je ook verschillende types te herkennen erkennen. Gaandeweg ontdek je in welk type jezelf het meest herkent. 

Wil jij je enneagramtype ontdekken en het pad van de uitdaging bewandelen?

Je bent van harte welkom op deze gratis  workshop: Ontdek van het Enneagram.

Wil je meer weten over Enneagram trainingen en coaching? 

Wil jij een type interview?

Alius Coaching & Training nodigt je uit de actieve online workshop bijwonen op zaterdag 28 maart ( kijk ook in Agenda).
Kosten: € gratis  

Ik wil deze coaching/training

Vragen? neem dan contact op.

Deel dit artikel:

 
Button