0629242680

De vijf frustraties van teamwork


Werken met de vijf pijlers van Lencioni

Patrick Lencioni benoemt de volgende vijf pijlers waarop teamleden samenwerken en vaak ongemerkt ook mee worstelen. 

De kernpunten van Lencioni zijn:

  1. Vertrouwen: In welke mate is er vertrouwen in het team waardoor jullie je kwetsbaar op durven stellen en fouten durven maken?  
  2. Conflicten:  Gaan teamleden volop de discussie aan zonder zich tegen te  houden door angst voor confrontaties en of conflicten?
  3. Betrokkenheid: Hoe is de onderlinge betrokkenheid en hoe is dit in verhouding tot je bedrijf/organisatie?
  4. Verantwoordelijkheid: Spreken we elkaar aan? Pakt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid als vanzelf? Steunen jullie elkaar onderling? 
  5. Resultaten:  Gaat het team voor het gezamenlijk resultaat? Is het team trots op de resultaten? 

Waarom werkt de samenwerking binnen een team wel of juist niet? Als je dat weet, weet je ook waar je als team en de leidinggevende op in kan gaan zetten. 

Wat levert het op om met de vijf pijlers van Lencioni aan de slag te gaan?  

Het team krijgt inzicht hoe de processen zich afspelen in het team. Het biedt inzicht op succesvolle pijlers van het team en gaan die met zijn allen te vieren. Het team weet waarop welke pijlers actie ondernomen dient te worden. We creëren openheid over dat wat eerst onder de Team-ijsberg lag nu met meer vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en meer resultaten.  

Teamcoaching met Lencioni | Alius Coaching & Training

De volgende profielen zijn online beschikbaar voor diepere ontwikkeling:

  1. Everything DISC -Workplace® profiel:  Dit profiel kan bij iedereen in elke organisatie worden ingezet om effectievere relaties op te bouwen en daardoor de sfeer en kwaliteit op de werkvloer te verbeteren.
  2. Everything DISC -Management® profiel: Dit profiel helpt managers met het bouwen van effectieve relaties met mensen in hun team en het bewust worden van hun eigen management stijl.
  3. The Five Behaviors of a Cohesive Team® ( Patrick Lencioni): Het model van Patrick Lencioni combineerde Wiley met de DISC, dit maakt dat ieder teamlid inzicht krijgt in vertrouwen, conflicten, samenwerken, toewijding en reslutaten.    


Hoe scoort jouw team?  Vul onderstaande vragenlijst in voor een snelle teamscan. Laat ieder teamlid deze vragenlijst afzonderlijk invullen en vergelijk dit en ga daarover in gesprek met elkaar en Alius Coaching & Training.   

 

 

Hoe scoort jouw team? Download de teamtest voor je team met Lencioni


Klik hier voor de teamtest van Lencioni

Vragen? neem dan contact op.

 
Button